torsdag 24 maj 2007

Mördare äter oxfilé för skattepengar

Vill börja med att ursäkta att bloggen inte blivit uppdaterad på ett tag...

Jag kokar återigen upp när jag på Göteborgs-Postens närupplaga läser följande:

Morddömde Ulf Olsson äter på restaurang och åker på bilutflykter med sina vårdare. Läkare vid den rättspsykiatriska klinik där han vårdas anser honom ofarlig nog att vistas ute bland folk.
Expressen publicerade på torsdagen ett foto där Ulf Olsson äter oxfilé på restaurang i Västervik. Enligt tidningen företogs första utflykten för snart ett år sedan. Tomas Svensson, överläkare och ansvarig för den rättspsykiatriska vården av Olsson, säger till tidningen att "han måste ju också få komma ut". Under övervakade former - minst två vårdare omger Olsson under utflykterna. (gp.se)

Ja än sen tycker du, men vad du kanske inte vet är vad Ulf Olsson är dömd för. Låt mig berätta:
Ulf Olsson våldtog och mördade tioåriga Helén Nilsson från Hörby 1989 och samma år mördade 26-åriga Jannica Ekblad från Malmö. Ulf Olsson dömdes i juli 2005 för mord, människorov och grov våldtäkt. Först till livstids fängelse men som sedan överklagades till rättspsykiatrisk vård då Olsson var påtagligt psykiskt störd. Ingen duvunge precis. I ett fall med ett sådan vedervärdigt as som man ändå får betrakta Ulf Olsson att vara, finns det få ursäkter för att låta densamme åka ut och smörja kråset på finrestaurang. Han skall inte ha annat än rättspyks dagliga tallrik. Vad som förvånar mig å det grövsta är hur självklart det framställs att första "utflykten" skedde för snart ett år sedan, dvs i klarspråk betyder ett år efter domen. Ett år. Hur kan man på ett år hinna avgöra att en mördare, kidnappare och våldtäktsman är så psykiskt stabil att han får dagspermissioner? Helt otroligt tycker jag. I respekt för allämnheten och i respekt för offrens familjer skall man låsa in människor som Ulf Olsson för gott. Lägg mina skattepengar på det istället för oxfilén...




Ser du Ulf på din lokala stjärnkrog så kan det vara bra att veta hur fanskapet ser ut...

.